Bent u klaar voor het nieuwe golfseizoen?

Door de Evergreen |
 2 april 2024
Het golfseizoen is weer begonnen en de meeste banen zijn ondanks de regen open. Vanaf 24 maart is het seizoen weer los en nodigt het lenteweer golfers uit om hun eerste rondes te spelen! Maar bent u er echt klaar voor? Ik leg uit hoe u het meeste uit de lente kunt halen en het seizoen zo goed mogelijk kunt beginnen.

Bijna elk jaar aan het begin van het seizoen voelt tijdens mijn eerste rondes mijn swing heel goed aan. In het begin gaat bijna alles optimaal en haal ik mijn 34-36 punten. Ik denk altijd, dit wordt mijn seizoen. Maar dan gebeurt er iets. Het is alsof ik wakker word uit mijn winterslaap. Het lichaam begint wat stijfjes aan te voelen, de bal gaat niet waar die naartoe zou moeten gaan, mijn chips landen niet dicht genoeg bij de vlag en de putts zijn allesbehalve consistent. Wat ik de laatste jaren steeds meer merk, is dat ik na de winterstop niet echt meer weet waar ik aan toe ben. Ik moet mijn gevoel voor de juiste swing weer ontwikkelen. Ik heb nog geen hoge verwachtingen van mezelf en denk nog niet veel na over mijn swing of mijn spieren. Klinkt dit alles bekend? Wij golfers gaan gewoon naar buiten, genieten van onze eerste rondes en slaan de bal van punt A naar punt B. Het plezier staat op de eerste plaats. Het lijkt erop dat alles volgens plan verloopt. Maar helaas, het tij kan snel keren. Om een goede basis te leggen voor een beter seizoen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Er is echter wel veel mogelijk om het beste uit het seizoen te halen!

GolfPro Antoine de Blok

Is uw uitrusting klaar voor gebruik?

Geen goede resultaten zonder goede en goed onderhouden uitrusting. Zijn uw clubs schoon en compleet? Hoe voelen de grips aan? Heeft u nog golfhandschoenen die in goede staat zijn? Wil je een check-up doen voor de juiste grip of zijn ze te glad, kom langs bij Antoine de Blok onze golf professional. Zorg er ook voor dat de tas alles bevat wat u nodig heeft voor de eerste paar rondes. Heeft u genoeg golfballen en tee’s in de tas. Zit de pitchfork erin? En nog belangrijker, speelt u wel met de juiste golfbal? Liefst met allemaal dezelfde soort, bijvoorbeeld de Wilson duo soft.

Wees niet bang om uw golf professional Antoine te vragen

Na de eerste paar ronden kan het zinvol zijn uw swing te laten controleren. In mijn geval begint het seizoen meestal heel goed. Maar na de eerste paar rondes begin ik na te denken. Dat is wanneer onze golf professional Antoine u kan helpen. Neem contact op met Antoine de Blok, onze golf professional, om kleine aanpassingen aan uw golfswing te maken of andere technieken. Beschrijf uw doelen voor het seizoen en werk samen oefeningen uit om daar te komen. Vaak denken mensen dat het makkelijk is om in uw eentje veranderingen door te voeren. Met professionele hulp kunt u de juiste tips en hulpmiddelen krijgen om meer uit uw training en uw spel te halen.

Conclusie: het is de voorbereiding die telt

Dus, voelt u zich startklaar? Neem even de tijd en denk na over hoe u wilt dat uw seizoen eruit ziet. Stel doelen die u wil bereiken! Als u een doel heeft om naartoe te werken zal het spelletje veel leuker zijn en zult u meer gefocust zijn.

Veel plezier en goed spel!

Onze golf professional,
Antoine de Blok

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This