Dodavo competitie

De Dodavo-competitie 2019 zit er op. Op donderdag 5 september hebben we de laatste van 22 wedstrijden gespeeld. Traditiegetrouw gingen bij de dames en bij de heren de top-4 gezamenlijk de strijd aan om nog een plaats te stijgen in eindstand.

Vriendinnendag

Een zonovergoten dag in september op golfbaan Overbrug, wat kan een mens meer wensen? Na een hartelijk welkom met koffie/thee en koek zijn we om 10 uur van start gegaan met de wedstrijd Vriendinnendag en er waren weer veel vriendinnen aanwezig.

Mixed Matchplay Kampioenschap

De kwartfinalisten zijn bekend! Maandenlang moesten de deelnemers vormbehoud en wedstrijdmentaliteit tonen. Pieken op het juiste moment en zich vooral nooit bij voorbaat kansloos achten. Op 9 holes bleken de verschillen zo enorm klein dat één hole verprutsen al funest voor de winst kon zijn.

Dorpswaard

Golfvereniging De Dorpswaard ligt aan een dode tak van de Maas, genaamd ‘Het gat van Sientje’. En die Sientje was een vroegere eigenares en uitbaatster van het café aan de dijk aldaar. Het clubhuis staat altijd op stelten. Dat heeft niets te maken met feestvierende leden, maar het staat op palen omdat het gebouwd is in de uiterwaarden van de Maas.

Helmond Open 2019

Zoals jullie op onze site onder ‘wedstrijden’ kunnen zien zijn we op dit moment het aantal van 100 deelnemers al gepasseerd en we hebben nog ruim drie weken voor de boeg.

Door de baan

Staatssecretaris Van Veldhoven heeft begin juni aangegeven vast te houden aan het verbod per 2020 op het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij het beheer van sportvelden.

Die‑es

Het fonetisch geschreven woord dies (Latijn voor dag). Een, met name in de studentenwereld, veelgebruikt woord om de (ver)jaardag te vieren (dies natalis). Omdat wij dit jaar al weer dertig jaar jong zijn geworden, vieren wij dat in de diesweek.

Mixed Matchplay – Tweede ronde

Inmiddels zijn in deze poule enkele wedstrijden gespeeld. De getalenteerde Klaartje werd volledig kansloos gelaten (5/3) door Walter die vervolgens weer op zijn donder kreeg van de door de wol geverfde Tonne.

Digitale Evergreen

Het eerste half jaar proefdraaien zit er op. Gestart met een systeem van nieuwsbrieven en ook nog twee nummers van een gedrukte versie van de Evergreen. Ja, het zal even wennen zijn, maar de papieren versie komt niet meer in de brievenbus van onze leden.

De Strijensche Golfclub

De Strijensche Golfclub ligt van alle Alliantieclubs het verst verwijderd van HGC ‘Overbrug’, namelijk115 km. Het is een polderbaan; struiken, bomen, vijvers en slootjes zorgen voor afwisseling in het open polderlandschap…