Jeugd

Golf is cool en is een sport voor alle leeftijden

Als je op jonge leeftijd leert golfen dan kun je daar je hele leven lang plezier aan beleven. Golfen doe je samen met vriendjes en/of vriendinnetjes maar ook met bijvoorbeeld je vader en/of moeder en je opa en/of oma.

Het mooie van golf is dat je wedstrijden kunt spelen tegen iemand die beter of minder kan golfen en dat je van elkaar kunt winnen door de manier van puntentellen die het golfspel kent.

Jeugdgolf bij HGC Overbrug

De Helmondse Golf Club heeft een jeugdafdeling waar je samen met kinderen van je eigen leeftijd kun leren golfen, trainen, je handicap kunt verlagen en deelnemen aan wedstrijden en de jeugdcompetitie.
De begeleiding is in handen van de Golfpro, de Jeugdcoaches en de Jeugdcommissie.

Jeugdleden

Vanaf 6 jaar kunt je jeugdlid worden en blijven tot je 21 ste jaar. Het jeugdlidmaatschap van onze golfclub is inclusief wekelijkse les/training tijdens de periode april-oktober (exclusief vakanties, totaal zo’n 15 weken les).
Meer informatie over het lidmaatschap: klik hier

De Golflessen

De golflessen worden verzorgt door onze golfpro Antoine de Blok. De lessen zijn gericht op het aanleren van golfvaardigheden en de NGF Regels, maar zeker ook op het leuke van het golfspel. Enthousiast zijn en blijven.
Bij de indeling van de lessen wordt zo veel als mogelijk rekening gehouden met het niveau van ieder kind en wensen met betrekking tot dag en tijd. Het aantal dagen waarop les wordt gegeven is ook afhankelijk van het aantal jeugdleden. Tijdens de trainingen wordt vanaf het begin veel aandacht besteed aan het spelen in de baan.

Als je extra lessen wilt volgen, dan kun je daar met de golfpro tegen betaling afspraken over maken.

Oefenen

Om beter te kunnen golfen is het belangrijk dat je, naast de lessen ook zelf veel oefent. Onze golfbaan beschikt over een gedeeltelijk overdekte driving range, een oefenomgeving met bunkers en een uitdagende oefen putting green. Jeugdspelers kunnen uiteraard van deze faciliteiten van de club gebruik maken. Lessen gaan voor!

Op de driving range dient gebruik gemaakt te worden van de driving-range ballen. Deze zijn in de ballenautomaat verkrijgbaar tegen betaling. Hiervoor kun je een sleutel aanschaffen die je tegen betaling (alleen pinnen!) bij de caddiemaster kunt opwaarderen.

Jeugdleden krijgen iedere dag als ze komen oefenen 2 tikken ballen gratis van de caddiemaster. De tikken zijn alleen op die dag geldig, je kunt ze niet opsparen.

Spelen in de baan

Je mag als jeugdlid nog niet de baan in als je nog geen baanpermissie hebt. Als je baanpermissie hebt dan mag je onder begeleiding van een mentor/ouder die in het bezit is van HCP 54 of lager die baan in als die vrij is. De mentor/ouder dient er op toe te zien dat de regels in acht worden genomen en dat er geen belemmering is voor andere golfspelers (tijdig doorlaten, goed gedrag e.d.). Begeleiders die geen lid zijn van HGC-Overbrug dienen een (introductie-) greenfee te kopen.
Voor jeugdleden met HCP 54 of lager gelden dezelfde regels als voor volwassen.
Als je wil golfen dien je een starttijd te reserveren via de egolf4u app of via de website. Meldt je altijd bij de caddiemaster en volg de aanwijzingen van de caddiemaster op.

Baanpermissie en HCP54 (GVB)

Baanpermissie wordt afgegeven door de HARECO (in overleg met de pro). De pro geeft aan of je zover bent met je golflessen dat je buddieronden kunt spelen. Om met buddie de baan in te gaan dient vooraf het theorie-examen gehaald zijn. Ben je onder de 14 jaar dan kan dit mondeling bij de pro worden gedaan. Als je 14 jaar of ouder bent dan moet je je aanmelden via het inschrijfformulier wat op het info-bord in het clubhuis hangt.

Tijdens de buddieronden  ga je met iemand van de HARECO de baan in. Na 2 buddieronden wordt er een verslag gedaan aan de voorzitter van de HARECO en die beslist of je Baanpermissie krijgt of misschien wel direct je HCP54 (GVB).

Om HCP54 (GVB) te krijgen moeten er minimaal 19 stableford punten worden gescoord. Je moet dan de volledig ingevulde Qualifying kaart inleveren bij HaReCo, brievenbus “handicap” in de hal van clubhuis.

Appgroep jeugdgolfers

Heb je zin om te gaan golfen met andere jeugdleden? Speciaal voor de jeugdleden is er een App groep waarin je een oproep kunt doen. Andere jeugdleden kunnen dan reageren als ze met je mee willen lopen. Wil je ook in de app groep? Stuur dan je 06 nummer naar de jeugdcommissie en vraag of je aan de groep toegevoegd kunt worden.

Wedstrijden

Door de jeugdcommissie worden door het jaar heen diverse wedstrijden georganiseerd waaraan alle jeugdspelers met tenminste baanpermissie kunnen meedoen. De wedstrijden zijn meestal op op zaterdag aan het eind van de middag. Jaarlijks wordt ook een wedstrijd gespeeld om de Jeugdbokaal, het clubkampioenschap. Verder kun je meedoen aan jeugdwedstrijden bij andere golfclubs.

Onze golfclub heeft ook een jeugdteam wat meedoet aan de landelijke competitie die in juni wordt gehouden. Jeugdspelers van 15 jaar en ouder met ten minste HCP54 mogen ook meedoen aan de clubwedstrijden. Jongere jeugdspelers met HCP 18 of lager mogen hier ook aan meedoen.

Interesse

Als je wilt leren golfen is een jeugdlidmaatschap bij HGC Overbrug een hele goede start. Bij onze golfclub zitten de jeugdlessen in het lidmaatschap inbegrepen.

Ook als je al kunt golfen dan is een jeugdlidmaatschap van HGC Overbrug aan te raden. Voor een beperkt bedrag kun je een heel jaar golfen en meedoen aan wedstrijden en je kunt je golfspel ook nog eens verbeteren door de jeugdlessen die in het lidmaatschap zitten.

Interesse in een jeugdlidmaatschap bij onze mooie 9 holes stadsgolfbaan? Neem dan contact op met het secretariaat van HGC Overbrug secretariaat@hgc-overbrug.nl of onze Golfpro;

Antoine de Blok Golfentertainment antoinedeblok@adbgolf.nl 06 55 89 64 54

voor een gratis kennismaking met de golfsport of meldt je direct aan als jeugdlid.

 

Pin It on Pinterest

Share This