Golfschool

Golfschool
Sandy van Griensven

GVB-opleiding en examen

(ook voor niet-leden) 15 jaar en ouder

Je hebt besloten je golfopleiding te volgen op het complex van de Helmondse Golfclub “Overbrug”.  Of je nu jong of oud bent, fysiek helemaal fit of ongemakken hebt, veel of weinig tijd ter beschikking hebt, golf is voor iedereen. Golf is als sport uniek!

Met het 9-stappenplan hebben de PGA Holland en de NGF een methodiek  ontwikkeld die elke golfer in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe hij/zij zichzelf wil ontwikkelen. Wil je plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. De golfer die meer ambitie heeft, kan zich doorontwikkelen middels een goede begeleiding van de golfprofessional, en het 9-stappenplan dient als leidraad.

Lessen

Lessen worden gegeven onder leiding van de professional. (golfprofessional: Sandy van Griensven 06.20949164). Hierbij zijn een aantal regels en tarieven van toepassing: Tarieven zie tarievenlijst.

Stap 1, Golfbaanpermissie

Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen de golfsport staat hoog in het vaandel.
Je volgt hiervoor 6 lessen van 50 minuten en 1 baanles van 2x 50 minuten bij onze Professional; Kosten lesgeld Professional. Daarna ga je met een mentor 2 x een ronde van 9 holes spelen. Kosten greenfee 9 holes met mentor €25,00. Resultaat Baanpermissie

Stap 2, naar Clubhandicap 54 (GVB)

Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leer je ook waar je staat in je ontwikkeling.

Je volgt 11 lessen van 50 minuten bij onze Professional. Daarna of in die periode volg je 2 theorielessen en een theorieproef. Je loopt een Qualifying kaart (9 holes) met een mentor (vereiste = 18 punten). Hierna heb je een handicap van 54 of lager. Je kunt dagelijks van de baan gebruik maken vanaf 15.00 uur. Kosten:lesgeld Professional. Greenfee € 25,00 voor 9 holes te betalen aan de caddiemaster. Per theorieles € 10,00; Theorie-examen € 10,00.

Stap 3, naar Handicap 36

Tijdens deze stap ga je meer lengte in je slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. Je gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van je eigen spel en mogelijkheden, waardoor je de holes slimmer speelt. Je blijft je doorontwikkelen op weg naar een grotere succesbeleving!

Je volgt 10 lessen bij de Professional en loopt qualifying kaarten om naar Handicap 36 of lager te komen.

Stap 4 en volgende stappen: > zie lesboekje

ALGEMEEN
Het aanleggen en in standhouden van een golfbaan kost erg veel geld. De greenfee dient steeds tevoren te worden voldaan. Indien geconstateerd wordt dat deze kosten niet zijn betaald kan uitsluiting volgen.

Wij verwachten dat golfspelers zich in kleding en gedragingen aanpassen aan de etiquette van het golfspel. Sportbroekjes, T-shirts, hemden zonder mouwen etc. zijn ongewenst.

Indien men in het bezit is van baanpermissie (nieuwe stijl) bij HGC Overbrug of (Clubhandicap 54 = GVB) kan men, tegen betaling van de geldende greenfee en onder de voorwaarden van de betreffende baan, het golfspel beoefenen op iedere golfbaan. (Baanpermissie behaalt op een andere golfclub geeft geen toegang tot de golfbaan van HGC Overbrug)

PGA-Holland – A-Professional

Maar natuurlijk kunt u als gevorderde golfer ook bij mij terecht!

Pin It on Pinterest