Golfschool

Arthur Kleeven

Wilt u starten met golf of eens kennis maken met de golfsport? Dan bent u op de Helmonds Golfclub ‘Overbrug’ aan het juiste adres! Ook voor privélessen of trainingen kunt u uitstekend terecht bij het team van Golfschool Arthur Kleeven.

De golfschool wordt vorm gegeven door een jong team van PGA gecertificeerde golfprofessionals. Zij bieden lesmogelijkheden op maat; individueel of in groepsverband, voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer, voor volwassenen en jeugd.

‘Nieuwe’ golfer

Ben jij een nieuwe golfer? Pas begonnen met de sport, of misschien heb je het GVB jaren geleden behaald en wil je nu weer aan de slag? Maar misschien vind je de stap nog te groot, want hoe werkt het ook alweer? Bij deze wat informatie.

Voor je de golfbaan op mag, moet je minimaal een baanpermissie hebben behaald én je theorieexamen. Deze kun je behalen via een golfpro. Wij hebben een samenwerking met Golfschool Arthur Kleeven, die samen met zijn golfleraren de golflessen invult. Hij/zij verleent de baanpermissie.

Vervolgens moet je zelf aan de slag om een handicap te behalen. Je mag samen met iemand die al een handicap heeft gaan spelen om te oefenen, of om voor je handicap te lopen. Wil je aan de slag voor je handicap, zul je je ergens moeten registreren bij een club, zodat je handicap ook ergens bijgehouden kan worden.

Dit kan bij de Helmondse Golfclub ‘Overbrug’. Als je je hier wilt registreren kost dat €40,- per jaar.

Verder heeft het golf naast de diverse praktische regels, ook etiquette waar je je aan dient te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk altijd snelheid door de baan te behouden, altijd je plaggen terug te leggen en de pitchmarks op de green te repareren met je pitchfork en de bunker aan te harken nadat je hier je bal uit geslagen hebt.

Overige regels van het golf en de etiquette vind je hier.

Wilt u graag veel spelen na het behalen van uw handicap? Wij hebben diverse mogelijkheden waarop u veel kunt spelen.

Maar natuurlijk kunt u als gevorderde golfer ook bij mij terecht!

Arthus Kleven Golfschool

Pin It on Pinterest