La Trappe ‘Triple’ Cup

Wedstrijdreglement 2020

Hcp 0-54 NQ; spelen vanaf HC 36

Inschrijven in teams (van 2 pers.).

Hole 1 t/m 6
Texas Scramble
Hole 7 t/m 12
Four ball Better ball
Hole 13 t/m 18
Greensome

Handicap verrekening:

Voor de gehele wedstrijd nemen we 1/4 van de gezamenlijke playing handicap over 18 holes. Met de ontstane playing handicap worden hole 1 t/m 18 volgens het principe van de strokeindex per hole ingevuld.

Texas Scramble:

We spelen in teams van 2 personen. Beide spelers slaan af op elke hole (hole 1 t/m 6) en kiezen daarna welke bal het beste ligt. De overige ballen worden opgenomen en geplaatst binnen één scorekaartlengte (dicht gevouwen) van deze bal, maar niet dichter bij de hole. De plaats van de gekozen bal dient gemarkeerd te worden. Indien er niet meer gescoord kan worden dient de bal te worden opgepakt. Dit om de snelheid in het spel te bevorderen.

Beide spelers slaan om beurt hun bal van deze (gemarkeerde) positie. De speler waarvan de bal gekozen wordt dient als eerste verder te slaan.
Vervolgens wordt wederom gekozen welke bal de beste ligging heeft, eenieder plaatst zijn bal binnen 15 cm (maar nooit dichter bij de hole), etc.

Wordt een bal in een penalty area of in de rough gekozen, dan moeten de andere bal ook van daar uit gespeeld worden. Markering dient te geschieden met behulp van een tee.
Op de greens moeten de ballen geplaatst worden binnen 5 cm van de positie van de gekozen bal (maar niet dichter bij de hole). De plaats van de gekozen bal dient gemarkeerd te worden.

Na iedere hole wordt het aantal slagen genoteerd en het aantal stfd punten per hole berekend.

Verplichting:
De afslag van elke speler moet minimaal 2 maal (op hole 1 t/m 6) gekozen worden. De gekozen afslag (naam) noteren op de score kaart.

Wedstrijdvorm:
Stableford

Four ball Better ball

Individueel – beste score -:

We spelen in teams van 2 personen. Ieder speelt zijn eigen bal. De laagste score van één van de 2 spelers is score voor de hole. Indien er niet meer gescoord kan worden dient de bal te worden opgepakt. Dit om de snelheid in het spel te bevorderen.

Wedstrijdvorm:
Stableford

Greensome:

We spelen in teams van 2 personen. Beide spelers van hetzelfde team slaan af (op hole 13 t/m 18), zij kiezen de naar hun inzicht beste bal en spelen daar om en om mee verder. De partner van de speler wiens bal gekozen is slaat de tweede slag. Daarna beurtlings slaan t/m uitholen.
Na iedere hole wordt het aantal slagen genoteerd en het aantal stfd punten per hole berekend. Indien er niet meer gescoord kan worden dient de bal te worden opgepakt. Dit om de snelheid in het spel te bevorderen.

Verplichting:
De afslag van elke speler moet minimaal 2 maal (op hole 13 t/m 18) gekozen worden. De gekozen afslag (naam) noteren op de score kaart.

Handicap verrekening:
We nemen 1/4 van de gezamenlijke playing handicap over 18 holes. Met de ontstane playing handicap worden hole 13 t/m 18 volgens het principe van de strokeindex per hole ingevuld.

Wedstrijdvorm:
Stableford

De Winnaars:

Diegene met het hoogste aantal stableford punten zijn de winnaars van The Tripple Cup.
Bij gelijk eindigen van de competitie wordt hole 18, volgens de spelvorm greensome, zonder handicap verrekening zoveel keren gespeeld tot een winnaar bekend is.

Pin It on Pinterest