Wedstrijdreglementen

WEDSTRIJDREGLEMENT LA TRAPPE TRIPLE CUP 2023

Hcp 0-54 NQ; spelen vanaf HC 36

Spelvorm: Stableford

Inschrijven in teams (van 2 pers.).

Hole 1 t/m 6
Rye Foursome
Hole 7 t/m 12
Greensome
Hole 13 t/m 18
Texas Scramble

Hcp 0-54 NQ; spelen vanaf HC 36. Inschrijven in teams (van 2 pers.).

Handicap verrekening:

Voor de wedstrijd nemen we 1/4 van de gezamenlijke playing handicap over 18 holes.Met de ontstane playing handicap worden hole 1 t/m 18 volgens het principe van de strokeindex per hole ingevuld. We spelen in teams van 2 personen. Wedstrijdvorm: Stableford

 

Reye foursome:

Eerst wordt bepaald wie de even holes en wie de oneven holes doorspeelt. (in dit voorbeeld B oneven en A even) Speler A en B slaan beide af, de beste bal wordt gekozen en vervolgens slaat B (hole 1) door, daarna om en om. Verplichting:de afslag van elke speler moet minimaal 2 maal (op hole 1 t/m 6) gekozen worden. De gekozen afslag (naam) noteren op de score kaart.

 

Scottish Greensome:

Beide spelers van hetzelfde team slaan af (op hole 7 t/m 12), waarna voor de tweede slag gekruist wordt. (A speelt de bal van B en B de bal van A). Daarna wordt bij de derde slag de beste bal gekozen en speelt de speler de gekozen bal en daarna om en om.

Verplichting: De afslag van elke speler moet minimaal 2 maal (op hole 7 t/m 12) gekozen worden. De gekozen afslag (naam) noteren op de score kaart.

 

Texas Scramble:

Beide spelers slaan af op elke hole (hole 13 t/m 18) en kiezen daarna de beste bal, welke gemarkeerd moet worden. De andere bal worden geplaatst binnen één stoklengte, maar niet dichter bij de hole. De plaats van de gekozen bal dient gemarkeerd te worden. Beide spelers slaan om beurt hun bal van deze (gemarkeerde) positie. De speler van de gekozen bal slaat als eerste. Vervolgens wordt wederom gekozen welke bal de beste ligging heeft, etc. Indien er niet meer gescoord kan worden dient de bal te worden opgepakt. Dit om de snelheid in het spel te bevorderen.

Wordt een bal in een penalty area of in de rough gekozen, dan moeten de andere bal ook van daar uit gespeeld worden. Markering dient te geschieden met behulp van een tee of pitchfork.

Op de greens moeten de ballen geplaatst worden binnen een kaartlengte van de positie van de gekozen bal (maar niet dichter bij de hole). De plaats van de gekozen bal dient gemarkeerd te worden.

Na iedere hole wordt het aantal slagen genoteerd en het aantal stfd punten per hole berekend.

 

De Winnaars:

Diegene met het hoogste aantal stableford punten zijn de winnaars van The Tripple Cup. Bij een gelijke stand is het team met de gezamelijke laagste handicap de winnaar.

 

Wedstrijdleiding: de Weco.

Pin It on Pinterest