Nieuwjaarsreceptie 2024

Door de Evergreen |
 9 januari 2024
Buiten ligt de golfbaan er kletsnat bij. In de vijver bij hole 6 heeft nog nooit zoveel water gestaan. Op de foto is te zien dat de rode paaltjes die de waterhindernis aangeven niet anderhalve meter vóór het water staan, maar erin. In het clubhuis is het droog en warm. Zo’n honderd leden waren gekomen om het bestuur en elkaar alle goeds voor 2024 toe te wensen; vooral gezondheid en een goed golfjaar.

Nieuwjaarsspeech

Traditioneel blikte voorzitter Wim van de Westerlo terug op het afgelopen jaar 2023 en keek hij vooruit naar 2024. De laatste maanden van 2023 werden gekenmerkt door lange regenperiodes die de baan onbespeelbaar maakte. Het vele water zorgde er wél voor dat de fairways in december nog nooit zo groen waren als dit jaar: de baan ligt er prachtig bij. Er is veel gespeeld door onze leden en wij mochten ook veel bezoekers van de GolfAlliantie en greenfeeërs ontvangen.

De aanwezigen

Financieel

Het afgelopen jaar kan, in tegenstelling tot de begroting, positief worden afgesloten. Dit komt door een toename van onze inkomsten en met name door de zelfwerkzaamheden van de ballenvegers, het klusteam en het tuinteam.

Accommodatie

De veldschuur is een halfjaar na de start van de bouw in april opgeleverd en de overkapping van de trolley stalling is gerealiseerd met 3.000 stuks zogeheten western red shingles. Ook werd er gestart met de renovatie van de oude bestuurskamer; klaar eind januari.

Bestuurskamer krijgt een opknapbeurt…

Een maand geleden is het klusteam in wisselende samenstellingen begonnen aan het renoveren van de bestuurskamer.

Highlights en kampioenen

Voor de vijfde keer werd er in twee categorieën door 150 deelnemers gestreden om de Helmond Open Golfkampioenschappen. Daarnaast werden ook de Strokeplay- en Matchplay kampioenschappen, de Business Trophy en de Mixed Matchplay kampioenschappen over 9 holes, gespeeld. In de NGF-competitie werden goede resultaten behaald, namelijk twee kampioenschappen met promoties naar een hogere klasse.

Bedankjes

Alle vrijwilligers, zo’n honderd, werden bedankt voor hun inzet in vele commissies en teams, waarbij het bestuur voor 2024 opnieuw op hen rekent. Ook de Pro, de medewerkers van De Enk en van De Dimpel werden bedankt voor hun goede zorgen. Tot slot werden de Businessleden en de sponsoren bedankt voor hun bijdrage en ondersteuning.

Golfer en golfster van het jaar

Golfer en golfster van het jaar word je als je gedurende het gehele seizoen hoog scoort op een van tevoren bepaald aantal wedstrijden. De uitslagen worden vertaald naar punten en degene met het hoogste aantal behaalde punten is de winnaar. Golfer van het jaar 2023 is geworden Leo van Veghel, met op de tweede en derde plaats Hans van de Wassenberg en Frans Vinke. Golfster van het jaar 2023 is geworden Claudia van Hout. Op de tweede en derde plaats kwamen Marianne de Kimpe en Ellen Claessen.

Winnaars Golfster en Golfer van het Jaar

Tot slot

Het is van belang dat de groei van het aantal leden blijft doorzetten. Er zijn nu 581 leden/speelgerechtigden. De voorzitter doet een beroep op de leden om, als ambassadeur van de club, mensen in hun omgeving te laten zien wat voor moois HGC ‘Overbrug’ te bieden heeft. Op de Algemene Leden Vergadering op 29 januari treedt Wim van de Westerlo af, na 13 jaar in het bestuur te hebben gezeten. Hij maakt dan plaats voor een nieuwe voorzitter.

Na afloop van de speech werd de receptie, onder het genot van een aangeklede borrel, geanimeerd voortgezet. Het was een goede aftrap voor het nieuw golfseizoen 2024!
Namens de redactie Evergreen,
Piet de jager

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This