Redactioneel…

Door de Evergreen |
 14 december 2023
Het einde van het jaar 2023 nadert met rasse schreden. De donkere dagen voor Kerstmis maken duidelijk dat het feest van de bezinning nadert. ‘Vrede op aarde’ zijn de drie belangrijkste woorden die door de eeuwen heen de geboorte van het Jezuskind begeleiden. In een tijd waarin oorlogen centraal staan is het moeilijk te begrijpen wat deze woorden betekenen. De zinloze strijd tussen Israël en Hamas, de alles vernietigende strijd in Oekraïne en de vele zinloze aanvallen van Islamitische strijdgroepen in diverse Afrikaanse landen, naast diverse aanslagen van terroristische groepen laten zien dat ‘vrede op aarde’ nog ver weg is.
Wellicht is er tijdens deze dagen ook een moment om ons te bezinnen op de dingen die wél goed gaan en over ons nog altijd welvarend land. Weliswaar kan niet iedereen in gelijke mate delen in onze welvaart, maar je merkt toch dat er voor armoedebestrijding en meelevendheid weer ruimte is. Bijvoorbeeld de geslaagde inzamelingsacties voor de voedselbanken en voor andere goede doelen. Nederland is een voorbeeld voor andere landen als het gaat om samen delen. Dichter bij huis mogen we zo aan het einde van het jaar ook denken aan ons eigen Helmond en in het bijzonder aan onze golfclub HGC ‘Overbrug’. Hoeveel mooie uurtjes hebben we ook dit jaar weer mogen beleven op onze prachtige accommodatie? Denken wij daarbij ook terug aan de inzet van onze vele vrijwilligers, die hierdoor de golfsport voor de leden betaalbaar weten te houden? Misschien zouden we dit jaar behalve vrede op aarde ook dankbaarheid als centraal thema kunnen nemen.

Gijs en Alexandra

Dankbaar

Dankbaar voor wat we wél hebben. Dankbaar voor de vereniging HGC ‘Overbrug’ die we samen vorm en inhoud mogen geven. Dankbaar voor de besturen van de gemeente en van de golfclub die op verantwoorde wijze ons leven een aangename inhoud geven. Dankbaar voor de mensen om ons heen binnen onze buurt en club en de zorgzaamheid die wij ontmoeten. Het zeggen van een ‘dankjewel’ moet weer meer gemeengoed worden. Dat zou weer het nieuwe normaal kunnen worden,

Vooruit kijken

Aan het einde van het jaar kijken we ook graag weer even vooruit. Het jaar 2024 wordt ook het jaar van de verandering. Onze vereniging krijgt een nieuwe voorzitter. We nemen afscheid van onze actieve en voortvarende oude voorzitter Wim van de Westerlo. We nemen ook afscheid van onze burgemeester, Elly Blanksma. Na twaalf jaar komt er weer een nieuw gezicht. Het zijn ook momenten van nieuwe kansen en voor een deel nieuwe ideeën. Een vitale omgeving bestaat alleen als er ook ruimte is voor vernieuwing.

Ik wens iedereen een stemmige viering van het Kerstfeest in dankbaarheid en gezelligheid en voor 2024 een vernieuwend en vooral gezond jaar. Denk daarbij ook aan de eigen rol die je daarbij wil spelen.
Voorzitter redactiecommissie Evergreen,
Fons Jacobs

Sponsoren

  • GW Storage
  • Engelbert Obers
  • Pete Norman
  • Rijn Schellekens
  • Bart Spoormakers
  • Frans van den Heuvel

Pin It on Pinterest

Share This